Verkocht
Bouwjaar Bouwjaar 1650
Woonoppervlak Woonoppervlak 508 m2
Aantal kamers Aantal kamers 10
Perceel Perceel 1.453 m2

Wonen in een monumentaal herenhuis in het centrum van Zevenaar met adellijke families als voorgangers? Dat kan in dit zeer royale (ruim 500 m² woonoppervlak) RIJKSMONUMENT met riante tuin (perceel 1.453 m²) en bijgebouwen. Groot onderhoud resp. restauratie noodzakelijk.

Algemeen:
Achter het, voor de achteloze voorbijganger ogenschijnlijk sober in baksteen uitgevoerde, (voor)huis bevindt zich een royaal herenhuis dat door de witte gepleisterde gevels een hele andere allure uit straalt. Zeker in combinatie met de voor de stadslocatie ongekend grote tuin met de enorme rode beuk maakt het geheel tot een bijzonder woonobject.
Dit fraaie herenhuis is in meerdere fases is gebouwd en maakt samen met bak-/koetshuis en houten duiventil, deel uit van een ensemble van 3 rijksmonumenten. De kelders zijn laat-middeleeuws, de overige delen zijn gebouwd tussen het begin van de 17e eeuw en begin 19e eeuw. Ondanks een moderne keuken en badkamer zijn veel authentieke details bewaard gebleven.
De bewoners door de eeuwen heen waren veelal van adel en/of burgemeester/stadhouder of rechter. Tussen 1919 en 2004 werd het bewoond door de familie van Nispen tot Pannerden.

Locatie:
Gelegen in een van de oudste straten van Zevenaar aan de zuidzijde van het centrum. In de Kerkstraat bevinden zich meerdere (Rijks)monumenten, die veelal een woonfunctie hebben al dan niet gecombineerd met een maatschappelijke functie. Het gemeentehuis en de recent gerealiseerde Turmac Cultuurfabriek zijn aan de overkant van de straat gevestigd. De bereikbaarheid is goed met eigen vervoer en het bus- en treinstation zijn op loopafstand gelegen. Parkeren kan in de directe omgeving, maar bij herinrichting van het buitenterrein zijn ook ruime mogelijkheden op eigen terrein te creëren.

Indeling o.a.:
Begane grond via zijentree: gang, sfeervolle kamer-en-suite met binnenluiken en echte vensterbanken, werkkamer, woonkeuken met moderne inrichting en oude schouw, bijkeuken met meterkas, fraaie authentieke waterpomp en toegang tot de middeleeuwse gewelvenkelder, zijportaal, toilet, spoelkeuken, ruime woonkamer (v/h 2) met kasten/bedsteden en veranda, gang en toilet;
1e verdieping: via fraaie gedraaide trap: T-vormige overloop, 6 (slaap)kamers, badkamer, CV-ruimte, open zolder.
2e verdieping: via 2 trappen: open zolders met onbeschoten daken die aandacht behoeven.

Het vrijstaande bakhuis (later ook koetshuis) heeft een stallingsruimte en een oven, een opkamer en kelder.
De algehele (technische) staat is slecht.

Buitenruimte:
Het buitenterrein vanaf de weg afgesloten door een hekwerk en is grotendeels als siertuin ingericht met als blikvanger de houten duiventoren uit het eind van de 19e eeuw. De enorme beuk geeft de tuin een extra dimensie. Door de grootte van de tuin is zowel zon, schaduw als privacy in voldoende mate te vinden.

Bestemmingsplan:
Het object valt onder de bepalingen van het bestemmingsplan ‘Centrum Zevenaar’, uit 2013. De bestemming is ‘Wonen-1’. Ook gelden de regels van de parapluplannen m.b.t. ‘Parkeren’ en ‘Wonen’.
Nadere info via o.a. www.ruimtelijkeplannen.nl of gemeente Zevenaar beschikbaar.

Aanvaarding:
In overleg, leeg te aanvaarden.

Condities bij koop:
* Verkoop in staat ‘as-is’, ouderdomsclausule en niet-eigen gebruikclausule.
* Vraagprijs € 650.000,- k.k.
* Vastlegging in koopovereenkomst model NVM
* Bankgarantie ter grootte van 10% van de koopsom.

Aanbiedingen en/of voorstellen zijn geheel vrijblijvend en onder voorbehoud goedkeuring eigenaar.
Bezichtiging uitsluitend op afspraak.

Interesse in dit object? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in en eventueel een aannemer/architect.

Lees de volledige omschrijving

Overdracht

Prijs
€ 650.000 k.k.
Aanvaarding
In overleg

Beschikbaarheid

Status
Verkocht

Bouw

Object type
Woonhuis
Bijzonderheden
Monument

Dak

Soort dak
Samengesteld dak
Materiaal
Pannen

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
508 m2
Externe bergruimte
75 m2
Volume
2.100 m3
Perceeloppervlakte
1.453 m2

Indeling

Kamers
10

Tuin

Tuin
Achtertuin, Zijtuin
Kwaliteit tuin
Verwaarloosd
Totale oppervlakte
1.200 m2
Positie
West

Garage

Garage
Vrijstaand steen