Verkocht
Bouwjaar Bouwjaar 1961
Woonoppervlak Woonoppervlak 285 m2
Aantal kamers Aantal kamers 7
Perceel Perceel 3.868 m2

Een unieke dubbele woonkans in het buitengebied | Een dubbel te bewonen woonhuis + een grote schuur met woonbestemming welke tot zelfstandige woning mag worden verbouwd | Een heerlijke landelijke woonbeleving zonder dat je geheel alleen buitenaf woont

In het buitengebied van Nieuw Wehl, ca. 600 meter buiten het dorp, is deze vrijstaande dubbel te bewonen woning met inpandige garage en berging, een grote te verbouwen schuur (met woonbestemming) en vrijstaande stenen garage/werkplaats gelegen.
Het geheel is gelegen op een perceel van 3.868 m² eigen grond.

Deze woonlocatie maakt onderdeel uit van een recent ontwikkelt gebied waar een tweetal nieuwe woningen zijn gebouwd naast deze bestaande woning.
De ligging van het geheel is werkelijk schitterend: grotendeels omringd door landerijen en afhankelijk van het seizoen met een prachtige uitkijk op de gewassen of een vrij zicht over de akkers.

_____________________________________
De hoofdwoning (huisnummer 18a):
De Monseigneur Hendriksenstraat 18 a is gebouwd omstreeks 1961 waarna er aan de erfzijde een grote aanbouw is geplaatst. Vanaf 2017 is het woonhuis grotendeels gerenoveerd en gemoderniseerd. Hierbij is de binnenzijde, waarbij de benodigde woonvoorzieningen voor dubbele bewoning aanwezig zijn, geheel gemoderniseerd.
Het geheel is keurig onderhouden en verkeerd in een goede staat. Zo is het platte dak vernieuwd en is de kap van de voorbouw (waarin o.a. de hal, bijkeuken en inpandige garage met bergingen zijn ondergebracht) nieuw geplaatst. Het dak van de oorspronkelijke jaren ’60 woning is niet vernieuwd.
De woning is dubbel bewoonbaar (hier binnen is bijvoorbeeld inwoning mogelijk) maar beschikt over 1 woonbestemming. Dit betekent dat er op de hoofdwoning met woonunit 1 hypotheek kan worden gevestigd.
Voor de exacte gebruiksmogelijkheden verwijzen wij u graag naar het vigerende bestemmingsplan en de Gemeente Doetinchem.

De indeling van de hoofdwoning met woonunit:
Begane grond:
• riante ontvangsthal met geheel gemoderniseerde toiletruimte en deuren naar de bijkeuken en de hoger gelegen leefkeuken. De hal doet zeer ruimtelijk aan dankzij het fraaie zicht tot in de nok van het dak. De bijkeuken is een ruim vertrek met de witgoedaansluitingen en een kast waarin de CV ketel is ondergebracht;
• een schitterende leefkeuken met luxe keuken inrichting en meer dan voldoende ruimte voor een grote eettafel. De ruimte beschikt over een daklicht en heeft deuren naar het terras en de tussenhal. De in een U vorm opgestelde keuken beschikt over een inductiekookplaat, afzuigkap, koelkast, een oven en een vaatwasmachine;
• de woonkamer staat in een open verbinding met de leefkeuken, heeft een mooi zicht op de tuin en beschikt over een houtkachel;
• de vanuit de leefkeuken te bereiken hal is de verbinding tussen de woongedeelten in dit pand (hier zit de tussendeur). In deze hal zit ook de meterkast, de trapopgang naar de verdieping en de toegang tot de praktische provisiekelder.

De verdieping (enkel te benutten door de hoofdwoning):
• overloop met vaste kast;
• 4 slaapkamers (waarvan 3 met vaste kastruimte);
• schitterende badkamer met vloerverwarming, tweepersoonswastafel, wandcloset en inloopdouche.

De indeling van de woonunit:
Begane grond:
• eigen entree vanaf het erf:
• hal met toiletruimte en tussendeur naar hoofdwoning;
• gezellige eetkeuken;
• woonkamer met zicht op de tuin;
• hal/bijkeuken met witgoedaansluitingen en deur naar de badkamer met wastafel en doucheruimte;
• slaapkamer (ca. 15 m²) grenzend aan het erf.

De maatvoering van de hoofdwoning met woonunit:
Totale woonoppervlakte: 285 m²;
Inhoud: 1382 m³;
Garage en bergruimte begane grond: 73 m²;
Oppervlakte vrijstaande garage/werkplaats: 62 m².

_____________________________________
De schuur met woonbestemming (toekomstig evt. huisnummer 18C):
De naast de woning aanwezige schuur (met cultuurhistorische waarde, gebouwd in de jaren ’50) biedt met een gebruiksoppervlakte van 206 m² volop mogelijkheden om het te verbouwen tot een complete zelfstandige woning. Deze schuur heeft namelijk een eigen woonbestemming en kan hierdoor separaat met hypotheek worden belast. Hiervoor is het wel noodzakelijk het deze opstal kadastraal (af) te splitsen van de bestaande woning.
De schuur beschikt over een hollebouwstenen verdiepingsvloer welke te bereiken is via een losse trap. Het object dient geheel te worden verbouwd/gerenoveerd om het bewoonbaar te maken.
Ook dienen de nutsaansluitingen nog te worden aangevraagd en aangelegd.

Wij raden u aan de in deze presentatie opgenomen plattegronden goed te bekijken om een juist beeld te krijgen van de huidige ruimte verdeling en de mogelijkheden. Want uiteraard is wonen een optie, maar geen must. Zou u deze ruimte liever benutten als werk- of hobbyruimte dan zijn de mogelijkheden eveneens enorm.

De maatvoering:
Totale gebruiksoppervlakte: 206 m² (waarvan 110 m² op de begane grond);
Inhoud: 798 m³.

_____________________________________
Overige bijzonderheden en aandachtspunten:
• voor de exacte gebruiksmogelijkheden verwijzen wij u graag naar het vigerende bestemmingsplan ‘Beheersverordening Landelijkgebied 2020′ en de Gemeente Doetinchem;
• de riolering is aangesloten op een septictank;
• het dakbeschot van de hoofdwoning (gebouwd in 1961) beschikt over asbesthoudend dakbeschot;
• nadat de woningpresentatie is opgesteld zijn er op ca. 2 km afstand 4 windmolens geplaatst (Windpark Bijvanck). Om deze reden zijn deze windmolens niet zichtbaar in de luchtfoto’s van de woningpresentatie.

Kortom: een buitenkans zoals ze niet vaak beschikbaar zijn!

Kom jij vanonder de prachtige ’treurwilg’ genieten van het buitenleven?
Graag laten we je nader kennismaken met deze woonkans in het fraaie buitengebied van Nieuw-Wehl. Bel gerust met Heilbron Makelaardij voor het plannen van een bezichtigingsafspraak.

Lees de volledige omschrijving

Overdracht

Prijs
€ 689.000 k.k.
Aanvaarding
In overleg

Beschikbaarheid

Status
Verkocht

Bouw

Object type
Woonhuis
Bijzonderheden
Gedeeltelijk gestofferd, Dubbele bewoning mogelijk, Dubbele bewoning aanwezig, Toegankelijk voor ouderen
Voorzieningen
Rookkanaal, Glasvezel kabel, Natuurlijke ventilatie

Dak

Soort dak
Zadeldak
Materiaal
Pannen

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
285 m2
Externe bergruimte
268 m2
Volume
2.180 m3
Perceeloppervlakte
3.868 m2

Indeling

Kamers
7

Tuin

Tuin
Tuin rondom
Kwaliteit tuin
Normaal

Garage

Garage
Vrijstaand steen, Inpandig
Totaal aantal garages
2

Parking

Parkeerfaciliteiten
Op eigen terrein