Verkocht onder voorbehoud
Bouwjaar Bouwjaar 1720
Woonoppervlak Woonoppervlak 107 m2
Aantal kamers Aantal kamers 5
Perceel Perceel 650 m2

In het centrum van Duiven, op een perceel van 650m2 gelegen vrijstaande (voormalige) woonboerderij. Deze boerderij stamt origineel uit ca. 1720 en behoort tot één van de oudste woningen die Duiven nog rijk is. Een unieke kans om een dergelijke woonboerderij in het centrum van Duiven te bewonen en geheel naar eigen hand te zetten!

Deze woning is uitermate geschikt voor de handige klusser die bereid is om een paar maanden te klussen/verbouwen, om vervolgens op dit mooie plekje in Duiven te wonen. Door leeftijd en staat zijn er extra artikelen van toepassing*. De woning is levensloopbestendig te bewonen doordat de badkamer en slaapkamer op de begane grond aanwezig zijn.

Opstalrecht:
Huidige eigenaar heeft het opstalrecht (recht van opstal), dus een recht om in, op of boven een grond van een andere persoon (gemeente Duiven) gebouwen, werken of beplantingen (de zogenaamde opstallen) in eigendom te hebben. Dit betekent dat de woning los van de grond waarop de woning staat verkocht zal worden.

Grond erbij kopen?
De gemeente Duiven (eigenaar van de grond) is bereid om de grond te verkopen aan de koper, dit zal gaan via de notaris (Notariaat Duiven /Westervoort). De aankoop van de grond zou gelijktijdig bij Notariaat Duiven/Westervoort kunnen, als de aankoop van de woning. De kosten voor aan koop van de grond zijn € 195.000,– KK en zitten in de huidige koopsom verwerkt. Bij aankoop zullen er wel 2 verschillende koopovereenkomsten zijn; enerzijds woning anderzijds de grond.

Indeling woning:
Begane grond:
Vanuit de voordeur toegang naar entree welke toegang geeft aan de diverse vertrekken.
Meterkast voorzien van stoppen en de hal is verder afgewerkt met een zeilvloer.
Aan de linkerzijde de slaap-/werkkamer op begane grond. Deze in de voorkamer van de woning gelegen slaapkamer is circa 10.8 m2 groot en beschikt over grote raampartijen, voorheen was dit de opkamer met daaronder de kelder. De kelder is er nu niet meer, wel is hier de watermeter.

Woonkamer aan de rechterzijde van de woning. Goed bemeten en een mogelijkheid tot het plaatsen van (gas)haard, de trapopgang is afgetimmerd en hierdoor is er een nis ontstaan.

Keuken:
De keuken in hoekopstelling uitgevoerd, alle reguliere aansluitingen zijn aanwezig. Er zijn ook hier vaste inbouwkasten aanwezig. Een ruimte met mogelijkheden en ruim genoeg om hier een eettafel te plaatsen.

Trapopgang naar de eerste verdieping.

Centrale hal met dubbele vast kast en toegang naar alle vertrekken aan de achterzijde.

Bijkeuken:
In de bijkeuken is er de mogelijkheid voor de opstelling voor wasmachine en eventuele droger. De CV ketel (verouderd) is van het type Benraad. Vanuit deze ruimte ook toegang naar de doucheruimte. Deze ruimte beschikt over een douchehoek en wastafel.

Inpandige bergruimte:
Aan achterzijde van de woning gelegen inpandige bergruimte met ruime vaste kast en toegang naar de bergzolder.

Tevens doorloop naar de aangebouwde stallen, hier stonden vroeger de dieren in. Deze stallen zijn nog geheel intact en zijn traditioneel opgebouwd maar ook verouderd.
Aansluitend aan de stallen is er nog een inpandige werkplaats.

1e Verdieping:
Vanuit de keuken middels een vaste trap de toegang naar de eerste etage. Je komt hier op een zeer ruime overloop welke in gebruik genomen kan worden als bergruimte. Aan de voorkant van de woning zijn 2 grote slaapkamers aanwezig, beide met vaste inbouwkasten.

Achter de woning scheidende wand is een ruime bergzolder cq. opslagruimte aanwezig, welke te bereiken is middels de inpandige berging aan de voorzijde.

Bijgebouwen:
Stallen:
Zowel vanuit de woning als vanaf de buitenzijde te bereiken stallen. Deze stallen zijn traditioneel opgebouwd. Vanuit de stallen een doorloop naar een inpandige werkplaats waar een werkbank aanwezig is.

Kapschuur:
Vrijstaande kapschuur met openslaande deuren die een afmeting heeft van 5.88 m bij 6.07 m.

Stenen berging:
Achter de kapschuur een stenen berging met dakpannen maatvoering 3.86 m bij 3.94 m.

Tuin rondom de woning:
Rondom de woning is een tuin aangeplant met vaste beplanting. De ruime en brede oprit geeft plaatst voor meerdere auto’s op eigen terrein.

Op loopafstand is het winkelcentrum van Duiven te vinden alsmede diverse horeca gelegenheden. NS-station is met de fiets op circa 5 minuten te bereiken.

Ligging woning:
De woning ligt in de woonwijk ‘de Woerd’. Welke zich kenmerkt als gezellige en hechte buurt. Door het jaar heen worden er diverse activiteiten georganiseerd. Deze woning ligt vlakbij het populaire (Theo Kok) veldje aan de Woerdstraat. Een actieve buurtvereniging heeft ‘de Woerd’, zo organiseren zij jaarlijks diverse activiteiten. Hoogtepunt is Koningsdag op het ‘Theo Kok Veldje’, het middelpunt van de wijk. Op Koningsdag verzamelen zich hier gemiddeld zo’n zevenhonderd mensen, onder wie ook bezoekers uit de rest van Duiven en veel oud-wijkbewoners. De opbrengst van het feest wordt, net als de contributie, gebruikt om alle andere activiteiten te betalen.

Perceel:
Door de jaren heen zien we vaak dat de werkelijke grenzen en kadastrale grenzen vervagen.
Aan de voorzijde van de woning is iets te veel tuin in gebruik (ca. 175 m2), deze grond is van de gemeente en tevens bij te kopen, LETOP: dit staat los van de 650 m2 grond.

Op de laatste foto, is in rood omlijnd, het perceel van 650 m2 en in blauw de evt. bij te kopen grond van 175 m2. Deze koop zal vallen onder de regeling “snippergroen”.

Aan de westerzijde (zijde van de stallen) staat de afrastering van het naastgelegen weiland niet goed, hier zou juist weer meer “tuin” bij horen. Makelaar heeft kaart met kadastrale grenzen ingetekend op bovenaanzicht van de woning.

Algemene gegevens:
Bouwjaar: 1720.
Indicatie inhoud: 618 m3.
Woonoppervlakte: 107,3 m2.
Externe bergruimte kapschuur: 35.7 m2.
Externe bergruimte stenen berging: 15.2 m2.
Perceeloppervlakte: 650 m2 (+ 175 m2 bij te kopen van gemeente).

We hebben het hier over een oude, voormalige, boerderij! Leuk zijn de originele details, details maar de woning en opstallen behoeven onderhoud!

Aanvullende informatie:
Energielabel G.
Project notaris: Notariaat Duiven/Westervoort.
Verwarming middels Benraad CV installatie.
Geiser voor warm water is verwijderd.
Schilderwerk buitenzijde behoeft onderhoud.
Levensloopbestendig.
Enkele beglazing.
Asbest aanwezig.
Bakelieten hang- en sluitwerk op binnendeuren.
Authentieke stallen aanwezig.
Aanvaarding in overleg, kan snel.

*Van toepassing zijnde artikelen in de NVM koopovereenkomst:
– Ouderdomsclausule (woning is dusdanig oud dat er materialen zijn gebruik die niet meer mogen, anders of niet meer worden gebruiken).
– Niet zelfbewoning clausule (erven verkopen woning, dus weten niet alles en kunnen niet alles melden over de woning wat een reguliere bewoner wel zou weten).
– Asbest clausule (asbest aanwezig).

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vindt u op Funda.

Lees de volledige omschrijving

Overdracht

Prijs
€ 450.000 k.k.
Aanvaarding
In overleg

Beschikbaarheid

Status
Verkocht onder voorbehoud

Bouw

Object type
Woonhuis
Bijzonderheden
Kluswoning
Voorzieningen
TV kabel, Rookkanaal

Dak

Soort dak
Zadeldak
Materiaal
Pannen

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
107 m2
Externe bergruimte
51 m2
Volume
618 m3
Perceeloppervlakte
650 m2

Indeling

Kamers
5

Tuin

Tuin
Tuin rondom
Kwaliteit tuin
Normaal
Totale oppervlakte
320 m2

Garage

Garage
Aangebouwd steen, Parkeerplaats

Parking

Parkeerfaciliteiten
Openbaar parkeren, Op eigen terrein