Verkocht
Bouwjaar Bouwjaar
Woonoppervlak Woonoppervlak
Aantal kamers Aantal kamers
Perceel Perceel 3.774 m2

BOUWKAVELS in het buitengebied voor het bouwen van UW nieuwe droomhuis zijn nauwelijks te koop…….des te meer zijn wij verheugd om u deze bouwkavel aan te mogen bieden!

Let op!! Indien u concreet geïnteresseerd bent in aankoop van deze kavel verzoeken wij u om op uiterlijk 6 juli 2022 17.00 uur een bod uit brengen. Deze bieding kunt u uitbrengen via de button “bieden op deze woning” op de homepage van de woningwebsite; www.holthuizerstraat7.nl
Naast het bod verzoek wij u ook om uw motivatie te schrijven en eventuele voorbehouden duidelijk te noemen. Verkoper geeft de voorkeur aan een partij die door kan/wil pakken zonder (te veel) voorbehouden.

“Vrijheid en privacy doch niet verstoten van een goede buur……..!
Dit zijn slechts enkele locatie kenmerken van deze werkelijk fenomenaal mooi in het buitengebied van Didam gelegen bouwkavel van ca. 3.500 m². Metrages bouwkavel (indicatief) ca. 40 meter breed en ca. 88 meter diep.
De mogelijkheid bestaat om een kavel van maximaal ca. 2.500 m2 weidegrond (links van de huidige kavel) bij te kopen.

Deze bouwkavel maakt deel uit van een nieuw, reeds grotendeels gerealiseerd, erf.
De absolute rust van het buitengebied, zicht op de “Wehlse bossen” en over de aangrenzende landerijen…wat wilt u nog meer. De bouwlocatie is gesitueerd in het uitgestrekte buitengebied van Didam (gemeente Montferland).
Naast voorzieningen zoals een basisschool en openbaar vervoer biedt het dorp ook een rijk verenigingsleven. Deze bestaat uit o.a. uit een eigen sportvereniging. Didam ligt uitermate gunstig t.o.v. de uitvalswegen A12 (Arnhem), A18 (Enschede) en A3 (Duitsland).

Het bouwplan voorziet in het bouwen van een VRIJSTAANDE woning met een realiseerbare inhoud conform bestemmingsplan van 880 m³ en daarbij nog eens 150 m2 aan-en bijgebouwen inclusief vergunningsvrij bouwen.

Onze huidige opdrachtgever heeft reeds een verleende omgevingsvergunning voor een te bouwen woning van ca. 1.100 m3 inclusief inpandig bijgebouw.(schetsen/tekeningen aanwezig). De leges voor deze omgeving/bouwvergunning zijn reeds betaald en eventuele gewenste aanpassingen van het plan zijn mogelijk, uiteraard in overleg met de gemeente. Natuurlijk is het ook mogelijk om uw eigen ontwerp in te dienen en het traject van vergunningverlening in te gaan.

Prijsstelling/procedure;
Bouwkavel van 3.500 m²; BIEDEN VANAFPRIJS € 400.000,- V.O.N.
Meerprijs voor eventueel bij te kopen en naast bouwkavel gelegen perceel weidegrond bedraagt
€ 20,- per m2 k.k.. Tot maximaal 2.500 m2 weidegrond kan bijgekocht worden.

AANDACHTSPUNTEN;
– De kavel(s) wordt/worden nog exact kadastraal ingemeten door en voor rekening van verkoper.
De huidig genoemde maatvoeringen en schetsen zijn redelijk nauwkeurig doch indicatief. Eventuele over en/of ondermaat welke blijkt na kadastrale meting zal niet worden verrekend.

– Riool voor alle en nieuw te bouwen woningen/wooneenheden is reeds aangelegd door verkoper.
De aansluiting per woning zal door en voor rekening van de nieuwe bewoner zijn. Ook de hoofdaansluitingen voor de nutsvoorzieningen zijn aanwezig. De huisaansluiting voor de woning zal door en voor rekening van koper/nieuwe bewoner zijn.

– Aanleg “verplichte” groenplan i.v.m. VAB regeling/realisatieovereenkomst door en voor rekening van kopers.

– De aanwezige anterieure realisatie overeenkomst m.b.t. de VAB regeling zal onlosmakelijk worden verbonden met de koopovereenkomst. Link (deze knippen en plakken in uw browser) naar realisatieovereenkomst met alle relevante stukken;
Link;
Bestemmingsplan Buitengebied (derde herziening), wijziging Holthuizerstraat 20: Toelichting (ruimtelijkeplannen.nl)

– Naast de aankoop van het bouwperceel wordt u ook 1/3 eigenaar van een reeds ingemeten mandelig perceel (totaal groot 274 m2/zie kadastrale kaart) te weten de toegangsweg alsmede het gezamenlijk binnenterrein.
Verkoper heeft reeds gezorgd voor basis aanleg weg + binnenterrein. Dit aandeel zit bij de koopsom van de kavel inbegrepen.

– De huidige eigenaren van de reeds gebouwde twee woningen en de nieuwe eigenaar van de aangeboden bouwkavel zullen gezamenlijk moeten zorgdragen (en bekostigen) voor verdere afwerking van de toegangsweg en het binnenterrein/erf in een nader te bepalen hoedanigheid. (bijv. klinkers/grind/ half-verharding “pad vast”). Ook het toekomstige onderhoud zal gezamenlijk moeten worden geregeld.

– Project notaris Laarberg Didam. Kosten voor de notariële overdracht van de kavel(s) zijn voor rekening van koper.

– De eventueel bij te kopen weidegrond (2e kavel van ca. 2.500 m2) valt onder 8% overdrachtsbelasting voor rekening van koper. De bouwkavel van 3.500 m2 wordt VON (Vrij op Naam) verkocht, overdrachtsbelasting en/of btw dus voor rekening van verkoper.

– Na notarieel transport van de kavel(s) zal koper de op het perceel aanwezige bouwkast met stroom en water aansluiting (eigendom Vattenval) op naam moeten zetten.

Lees de volledige omschrijving

Overdracht

Prijs
€ 400.000 v.o.n.
Aanvaarding
In overleg

Beschikbaarheid

Status
Verkocht

Bouw

Object type
Bouwgrond

Oppervlakten en inhoud

Volume
0 m3
Perceeloppervlakte
3.774 m2

Tuin

Tuin
Geen tuin
Totale oppervlakte
0 m2

Garage

Garage
Geen garage