Verkocht
Bouwjaar Bouwjaar 1920
Woonoppervlak Woonoppervlak 85 m2
Aantal kamers Aantal kamers 4
Perceel Perceel 426 m2

Heeft u een enigszins beperkt budget maar toch de ultieme wens om in het prachtige buitengebied van Beek (gemeente Montferland) te wonen…? Deze kans bieden wij u namens onze opdrachtgevers als u deze helft van een woonboerderij koopt gelegen op een werkelijke toplocatie aan de voet van de “Montferlandse bossen”.

Deze woonboerderij staat gesitueerd in het uitgestrekte buitengebied van Beek (gemeente Montferland). Naast voorzieningen zoals een basisschool, supermarkt en openbaar vervoer (buurtbus) biedt het dorp ook een rijk verenigingsleven. Deze bestaat uit o.a. uit een eigen voetbalvereniging, tennisvereniging, schutterij, harmonie en rijvereniging. Beek ligt uitermate gunstig t.o.v. de uitvalswegen A12 (Arnhem), A18 (Enschede) en A3 (Duitsland).

Dit gedeelte van een woonboerderij maakt deel uit van een zogenaamd nieuw “rood voor rood” plan/woonerf.
De bestaande voormalige kippenschuur en bestaande voormalige varkensschuur wordt gesloopt om vervolgens op nagenoeg dezelfde locatie een twee onder één kap woning terug te bouwen. Eén van deze nieuw te bouwen woningen zal bewoond gaan worden door de huidige bewoner/eigenaar van Melkweg 1a.
Het geheel zal vorm moeten krijgen als een woonerf met de daarbij behorende aanpassingen en groenplan. Al deze informatie is beschikbaar en zal onderdeel uitmaken van een koopovereenkomst.

Let op! De vraagprijs van dit gedeelte van het object is gebaseerd op het mogelijke toekomstige feit dat de woning planologisch, kadastraal en bouwkundig is gesplitst in een zogenaamde zelfstandige (in) woning. De betreffende omgevingsvergunning hiervoor is nog niet definitief aangevraagd maar is een formaliteit, rekening houdend met een reguliere duur van ca. 8-10 weken.

De kosten voor het planologisch, kadastraal en bouwkundig splitsen (te weten dichtmaken van de huidige interne doorgangen) zijn voor rekening van verkoper. Het splitsten van technische installaties (nieuwe aan te brengen c.v. ketel en spitsen stroom en wateraansluiting) zijn voor rekening van koper.

Alleen bij planologische en kadastrale splitsing bestaat de mogelijkheid om de beide gedeelten apart hypothecair te bezwaren en in de toekomst te verkopen.

De mogelijkheid bestaat ook de woonboerderij in het geheel te kopen om vervolgens mantelzorg en/of inwoning in de extra wooneenheid te plegen zonder dit voorhuis planologisch te splitsen in een zelfstandige (in) woning.

Indeling;
Begane grond; entree, hal, hoofd-meterkast, trapopgang, badkamer met witgoed opstelling douchecabine, wastafel en toilet, leefkeuken, woonkamer. De woonkamer genereert een fenomenaal zicht op de bossen.

1e verdieping; overloop met vaste kasten, 3 slaapkamers met enkele dakvensters.

Onderstaand treft u enkele aandachtspunten waar u als koper van Melkweg 1a of Melkweg 1 rekening mee moet houden.

AANDACHTSPUNTEN;
– Kavels wordt nog exact kadastraal ingemeten door en voor rekening van verkoper. De huidig genoemde maatvoeringen en schetsen zijn redelijk nauwkeurig doch indicatief. Eventuele over en/of ondermaat zal niet worden verrekend.

– Riool voor alle en nieuw te woningen/wooneenheden wordt aangelegd door verkoper, de aansluiting per woning zal door en voor rekening van de nieuwe bewoners zijn.

– Aanleg “verplichte” groenplan i.v.m. VAB regeling door en voor rekening van verkoper, onderhoud na transport en aanleg voor kopers.

– Nu IBA systeem (septictanks), deze septictanks en aanwezige gierkelders worden door verkoper buiten gebruik gesteld/gesaneerd.

– Bij eventueel slopen van de bestaande kapschuur mag er en nieuwe schuur van 75 m² gebouwd worden van maximaal 5 meter hoog/vergunningsvrij. De locatie behoeft niet dezelfde te zijn.

– Na realisatie van het plan/woonerf onstaat er een extra mandelig perceel (gezamenlijk eigendom) waar koper 1/3 of 1/4 eigenaar van wordt, te weten de toegangsweg, de kleine strook ernaast alsmede het gezamenlijk binnenterrein. Verkoper zorgt voor basis aanleg weg + binnenterrein
– Verkoper legt de nieuwe weg en het gezamenlijk erf aan met worteldoek en granulaat op niveau brengen.

– Alle toekomstige bewoners/kopers zullen vervolgens gezamenlijk moeten zorg dragen voor opbrengen hoogzand en eventuele verdere afwerking in een nader te bepalen hoedanigheid (klinkers/grind/ half-verharding “pad vast”)

– Elektra en verwarmingsinstallatie zal bij een afzonderlijke verkoop aan 2 verschillende partijen moeten worden gescheiden door en voor rekening van kopers. De c.v. ketel is nu aanwezig is huisnummer 1a.

– Bij een eventueel gesplitste verkoop zal verkoper zorg dragen voor het bouwkundig dichtmaken van de bestaande doorgangen naar het voorhuis.

Lees de volledige omschrijving

Overdracht

Prijs
€ 239.000 k.k.
Aanvaarding
In overleg

Beschikbaarheid

Status
Verkocht

Bouw

Object type
Woonhuis
Bijzonderheden
Gedeeltelijk gestofferd
Voorzieningen
Dakraam, Natuurlijke ventilatie

Dak

Soort dak
Mansardedak
Materiaal
Pannen

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
85 m2
Externe bergruimte
0 m2
Volume
317 m3
Perceeloppervlakte
426 m2

Indeling

Kamers
4

Tuin

Tuin
Voortuin, Zijtuin
Kwaliteit tuin
Normaal
Positie
Zuidoost

Garage

Garage
Geen garage

Parking

Parkeerfaciliteiten
Op eigen terrein