7
Dylan Mulders Register Makelaar-Taxateur | Partner meer over mij
Marcel Quint Register Makelaar-Taxateur | Partner meer over mij
Michael Nijboer Register Makelaar-Taxateur | Partner meer over mij
Jens Berends NVM Register makelaar I Taxateur meer over mij
Bart Jan van Geemen Kandidaat Register Makelaar-Taxateur meer over mij
Mick Kooy Assistent Register Makelaar-Taxateur meer over mij
Danny Lamers Assistent Register Makelaar-Taxateur meer over mij

Uniek!

Een actuele database met potentiele kopers en verkopers binnen het werkgebied.
Met 3 vestigingen in de regio is Heilbron Makelaardij voor u altijd dichtbij!
Ondanks alle nieuwe technieken blijft makelaardij voor ons mensenwerk.
Onze 8 makelaars maken het graag persoonlijk: bij ons is het traject een feestje.
Heilbron Makelaardij zit kort op de bal en zorgt dat we samen tot het beste resultaat komen.
In totaal meer dan 100 jaar ervaring in de makelaardij

Wat is uw woning waard?

Direct online helderheid over de waarde
Direct berekenen

NVM, VBO en Vastgoedpro maken makelaardij transparanter

De drie brancheorganisaties van makelaars gaan het koopproces transparanter maken en de integriteit nog meer centraal stellen. De NVM, de VBO, Vastgoedpro en de Vereniging Eigen Huis hebben daartoe met het ministerie van Binnenlandse Zaken het verbeterplan ‘Vertrouwen in het koopproces’ ondertekend. Dit naar aanleiding van de zorgen over de overspannen koopwoningmarkt.

Biedlogboek ingevoerd

De branche- en beroepsorganisaties hebben op 1 juli 2022 een digitaal biedlogboek ingevoerd. De makelaars geven zo niet alleen de verkoper inzicht in het biedingsproces, maar ook kandidaat-kopers die een bod hebben uitgebracht en daar om vragen. De bij de drie organisaties aangesloten makelaars hebben het biedlogboek opgesteld en maken dit beschikbaar voor kandidaat-kopers ná het verstrijken van de bedenktermijn en eventuele ontbindende voorwaarden.

Meer transparantie

De NVM, waarbij Heilbron Makelaardij is aangesloten, de VBO en Vastgoedpro vinden het biedlogboek niet dé oplossing om misstanden te voorkomen, maar het zorgt wel voor extra transparantie. Het biedlogboek is dus sinds begin deze maand beschikbaar. Na een gewenningsperiode wordt het gebruik van het biedlogboek per 1 januari 2023 verplicht. Kandidaat-kopers hebben vanaf die datum het recht op inzage in het biedlogboek.

Gezamenlijk tuchtrecht

Begin dit jaar hebben de branche- en beroepsorganisaties aangekondigd met een onafhankelijk, gezamenlijk tuchtrecht te komen. Dit biedt consumenten één toegankelijk loket voor een nog gelijkwaardigere, eenduidigere en onafhankelijkere klachtenbehandeling. Aangesloten makelaars, taxateurs en bouwkundig keurders worden daarbij gehouden aan de al bestaande beroeps- en gedragscodes van hun eigen vereniging.

Laagdrempelig meldpunt

De NVM, de VBO en Vastgoedpro richten als voorportaal op het gezamenlijke tuchtrecht een laagdrempelig meldpunt in. Dit vervangt het meldpunt voor klachten van de Vereniging Eigen Huis, dat daarmee gesloten wordt. Het nieuwe meldpunt functioneert in de toekomst niet alleen voor makelaars, maar voor vrijwel alle partijen die betrokken zijn bij het (ver)koopproces van een woning. Vanaf het 3e kwartaal 2022 is het meldpunt operationeel.

Neem contact op

Heeft u nog vragen over dit verbeterplan en het biedlogboek? Of wilt u uw woning in de verkoop zetten, een huis kopen of een afspraak maken op één van onze kantoren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf u in en ontvang het laatste nieuws in uw mailbox