7
Dylan Mulders Register Makelaar-Taxateur | Partner meer over mij
Marcel Quint Register Makelaar-Taxateur | Partner meer over mij
Michael Nijboer Register Makelaar-Taxateur | Partner meer over mij
Jens Berends NVM Register makelaar I Taxateur meer over mij
Bart Jan van Geemen Kandidaat Register Makelaar-Taxateur meer over mij
Mick Kooy Assistent Register Makelaar-Taxateur meer over mij
Danny Lamers Assistent Register Makelaar-Taxateur meer over mij

Uniek!

Een actuele database met potentiele kopers en verkopers binnen het werkgebied.
Met 3 vestigingen in de regio is Heilbron Makelaardij voor u altijd dichtbij!
Ondanks alle nieuwe technieken blijft makelaardij voor ons mensenwerk.
Onze 8 makelaars maken het graag persoonlijk: bij ons is het traject een feestje.
Heilbron Makelaardij zit kort op de bal en zorgt dat we samen tot het beste resultaat komen.
In totaal meer dan 100 jaar ervaring in de makelaardij

Wat is uw woning waard?

Direct online helderheid over de waarde
Direct berekenen

NVM start pilot om doorstroming woningmarkt te stimuleren

De NVM is een pilot gestart om het aankomend woningaanbod eerder in kaart te brengen. Het belangrijkste doel is om te onderzoeken of hiermee de noodzakelijke doorstroming op de woningmarkt een impuls kan krijgen.

Huidige woningmarkt

De huidige woningmarkt zit door het steeds verder opdrogende aanbod stevig op slot. Woningeigenaren willen eerst een nieuw huis kunnen kopen voor ze hun huidige woning te koop aanbieden. Het idee achter deze proef is, door het aankomende aanbod voor iedereen online zichtbaar te maken, te kijken of deze woningbezitters meer vertrouwen krijgen in het vinden van een toekomstige nieuwe woning. Dit kan als gevolg hebben dat er een noodzakelijke beweging of doorstroming in de (ver)koop van woningen op gang komt.

Veel animo pilot

Uit onderzoek van de NVM blijkt dat ruim 85% van de gevraagde consumenten met verhuisplannen graag gebruik wil maken van dit initiatief. Zowel de woningbezitters als de woningzoekers willen met name weten welke huizen er op korte termijn op de markt komen. Tevens zien vooral de bezitters de meerwaarde om de interesse in hun huidige woning alvast te kunnen nagaan (zie hiervoor ook de Heilbron WoningChecker). Van deze eigenaren is driekwart bereid om hun huidige woning aan te melden via aankomend aanbod.

Transparantie cruciaal

Transparantie tijdens deze pilot is cruciaal en er is dan ook geen sprake van verplichte verkoop bij een NVM makelaar. Ook zijn er duidelijke regels verbonden aan de pilot waarvoor ook de Erecode en tuchtrecht van de NVM geldt. De woningeigenaar bepaalt dus zelf of hij zijn of haar woning wil aanmelden als aankomend aanbod. Consumenten die een woning zoeken, kunnen vervolgens een (digitale) zoekopdracht aanmaken bij onze NVM makelaars en zo op de hoogte blijven van al het aankomend aanbod.

Neem contact met ons op

De NVM monitort tijdens de pilot de verkooptransacties in haar database en welke woning van aankomend aanbod naar actief aanbod overgaat. De pilot loopt volgens planning tot eind 2022 waarna dit zal worden geëvalueerd. Heeft u nog vragen over deze pilot, wilt u uw woning in de verkoop zetten of een afspraak maken op één van onze kantoren? In dat geval kunt u ons mailen of bellen. Maar u kunt ook ons contactformulier invullen of een kantoor in uw buurt bezoeken. Wij zijn u graag van dienst!

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf u in en ontvang het laatste nieuws in uw mailbox