7
Dylan Mulders Register Makelaar-Taxateur | Partner meer over mij
Marcel Quint Register Makelaar-Taxateur | Partner meer over mij
Michael Nijboer Register Makelaar-Taxateur | Partner meer over mij
Jens Berends NVM Register makelaar I Taxateur meer over mij
Bart Jan van Geemen Kandidaat Register Makelaar-Taxateur meer over mij
Mick Kooy Assistent Register Makelaar-Taxateur meer over mij
Danny Lamers Assistent Register Makelaar-Taxateur meer over mij

Uniek!

Een actuele database met potentiele kopers en verkopers binnen het werkgebied.
Met 3 vestigingen in de regio is Heilbron Makelaardij voor u altijd dichtbij!
Ondanks alle nieuwe technieken blijft makelaardij voor ons mensenwerk.
Onze 8 makelaars maken het graag persoonlijk: bij ons is het traject een feestje.
Heilbron Makelaardij zit kort op de bal en zorgt dat we samen tot het beste resultaat komen.
In totaal meer dan 100 jaar ervaring in de makelaardij

Wat is uw woning waard?

Direct online helderheid over de waarde
Direct berekenen

Goed voorbereiden is de sleutel voor het succesvol kopen van een woning

Op de woningmarkt loopt de temperatuur verder op. Terwijl de verkooptijd verder afneemt, neemt de concurrentie toe. Het deel van de woningen dat boven de vraagprijs weggaat stijgt. Als u zou willen kopen, moet u snel handelen. Het goed voorbereiden op uw bezichtiging kan uw kansen namelijk vergroten.

Gemiddeld aantal bezichtigingen per woning

Uit cijfers blijkt dat het aantal bezichtigingen per woning flink is toegenomen. Vorig jaar mei kwamen er nog gemiddeld zes kopers naar een woning kijken; inmiddels is dat opgelopen naar twaalf. In de Randstad is dat gemiddelde zelfs vijftien, terwijl dit er een jaar geleden maar zeventien waren. Deze aantallen komen misschien niet als enorm over, maar wat niet vergeten moet worden is dat het gaat om alle koopwoningen, dus appartementen van twee ton tot grachtenpanden van een miljoen of meer. Overal is te zien dat de trend van het aantal bezichtigingen toeneemt.

Overbiedingen

Uit het percentage woningen dat weggaat boven de vraagprijs blijkt ook dat de markt flink overhit is. In mei lag het percentage overbiedingen op 85%. Dat was nog iets meer dan in april toen het al vier op de vijf was. Over de eerste vijf maanden van het jaar is 74% van de woningen verkocht boven de vraagprijs. Naast biedingen en bezichtigingen stijgt ook de verkoopsnelheid. In de twintig grootste steden duurt het nu gemiddeld zes weken voordat huizen een nieuwe eigenaar hebben. Dat is weer een week minder dan vorige maand. In de rest van Nederland ligt dat gemiddelde nu op twee maanden. Dat is ook een stuk sneller dan vorig jaar.

Een goede voorbereiding op uw bezichtiging

In deze krappe woningmarkt spelen de beoogde huizenkopers in feite twee wedstrijden. Eerst om een bezichtiging te regelen en daarna hebben ze nog een biedingenstrijd te voeren. Dat vraagt om een goede voorbereiding en mensen moeten snel een besluit durven nemen.

Een beeld van de buurt creëren

Maak een rondje door de buurt om een beeld te krijgen van het aanbod aan voorzieningen zoals winkels, openbaar groen of van de verkeers- en parkeerdruk. Ook kunt u bij het huis zelf kijken. Kijk goed naar de staat van onderhoud, zoals het schilderwerk, het dak en de kozijnen. Grijp de gelegenheid aan om een praatje te maken met de buren. Dan kunt u bijvoorbeeld vragen hoe het is om in de buurt te wonen, wat voor mensen er nog meer wonen of hoe de buurt is veranderd de afgelopen jaren.

Informatie zoeken via het internet

Op het internet is natuurlijk ook veel informatie te vinden over woningen. Denk bijvoorbeeld aan de woningprijzen in het kadaster. Ook kunt u via de website van de gemeente zien wat voor vergunningen er in de omgeving zijn afgegeven. Soms vindt u bij de gemeente bouwkundige informatie. In sommige steden zijn bijvoorbeeld veel problemen met funderingen. Op deze manier kunt u proberen zoveel mogelijk informatie vooraf in te winnen. Dan heeft u een goede voorbereiding op uw bezichtiging.

Neem contact op

Wilt u graag meer weten over het kopen van een huis in de Achterhoek, Liemers of Arnhem via onze makelaardij? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten voor de mogelijkheden en aanvullende informatie. Onze ervaren NVM makelaars staan heel graag voor u klaar. Nu en in de toekomst!

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf u in en ontvang het laatste nieuws in uw mailbox