Woonoppervlak Woonoppervlak 112 m2
Aantal woningen Aantal woningen
Perceel Perceel 133 m2

Landelijk
Aan de zuidzijde van Doetinchem, onverwacht dicht bij het centrum, bevindt zich een bijzonder gebied: Buitenplaats Wijnbergen. De rust van de natuur overheerst, hier en daar zie je een boerderij. Het glooiende landschap is weids en wordt aan de oostzijde begrensd door de Kapperskolk, die deel uitmaakt van een hoogwaardige Ecologische Verbindingszone. Aan de westzijde ligt de Wijnbergse Loopgraaf. Het zijn plekken met veel water, ruigtes van gras en bosschages.

Zij vormen straks de groene omlijsting van de nieuwe, duurzaam ingerichte woonwijk die er gestalte gaat krijgen. Heel bewust is ervoor gekozen deze landschappelijke kwaliteiten in de woonwijk te integreren en uit te breiden. Daarmee woont iedereen straks daadwerkelijk ‘in of aan het landschap’.

Dorps
Om tot een aantrekkelijke woonwijk te komen met verschillende architectuurstijlen, is het totale gebied verdeeld in vier buurten. Elke buurt krijgt haar eigen identiteit, met dorpse uitstraling. Overal vind je met zorg ingerichte speelplaatsen, grasvelden en trapveldjes. In de hele wijk is 30 km de maximum snelheid. Aan fiets- en wandelpaden is extra veel aandacht besteed. En tenslotte … de woonwijk krijgt ook haar eigen multifunctionele centrum (MFC) voor onderwijs, kinderopvang, zorg en welzijn.

Lees de volledige omschrijving